Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Podprahová audio nahrávka - popis.

Sestavit kvalitní a účinnou podprahovou nahrávku je z technického hlediska vcelku složitá záležitost. Je třeba především výkonný audio software, rychlý počítač a v neposlední řadě i znalosti z oblasti podprahového vnímání. U nás se tato technika netěší bohužel zvláštní oblibě, nicméně v Americe existuje institut, který se podprahovými vjemy zabývá již 40 let, http://www.monroeinstitute.org

Tak vypadá 1s "surové" podprahové audio nahrávky. V perexu je tatáž nahrávka, ale ve formátu mp3.Kolísek

Tóny v podprahové nahrávce.

Alikvotní částkový tón zní společně se základním tónem a je to celočíselný násobek. Jako nosné frekvence byly stanoveny a to ne náhodně základní tóny - komorní "A" 440Hz a tón "C" 256Hz. Další nosné frekvence jsou od těchto tónů odvozeny. Lidský mozek rozpozná spolehlivě asi deset různých zvuků znějících současně a určí jejich zdroj. Jedoucí automobil, zvuk zvonu, lidský hlas, atd. pokud však budou tlouci dva kováři stejným kladivem na přibližně stejné kovadliny, mozek nerozliší tento zvuk a my neurčíme kolik kovářů vlastně tluče. Proto jsou nosné frekvence u podprahových nahrávek stanoveny tak, aby se výškou tónu vždy lišily. Mozek takové rozdílné tóny snadno rozpozná a může na ně reagovat. Nosná frekvence však tvoří jen základ podprahové nahrávky a je dále zpravována proměnami frekvence a amplitudy a to tak, aby výsledná reakce mozku odpovídala cílům, kterých chceme dosáhnout. Mozku jsou předkládány frekvence, které za normálních podmínek nevzniknou a naše uši nejsou uzpůsobeny nízké frekvence registrovat, avšak úpravou amplitudy a posunem frekvence při stereo signálu s pomocí „mozku“, mohou vzniknout nízké frekvence v rozsahu 0,1 – 16Hz, na které mozek reaguje. Frekvence se dají na mozku změřit přístrojem EEG a jejich hodnota odpovídá, typickému stavu osoby. Jiná frekvence je naměřena při spánku a jiná při aktivní činnosti. Pokud mozek bude reagovat na určitou frekvenci, kterou mu předložíme, donutíme tím osobu chovat se podle toho, co předkládaná frekvence představuje. Známe-li hodnotu frekvence pro určitý stav osoby, máme v rukou siný nástroj, jak změnit chování a zvyky osoby na kterou podprahové signály působí.

Popis nahrávky.

Stálé stopy - jsou součástí všech nahrávek:
Nahrávka se skládá z osmi stop. První stopa je frekvenčně upravená principem DOVE, což je jméno německého vědce z 19.století, který dosáhl toho, jak do mozku dopravit nízkou frekvence mimo oblast naší slyšitelnosti, tedy mimo rozsah 16 - 20 000Hz. Zavedl tehdy, docela primitivním způsobem, k levému a pravému uchu rozdílné tóny a to 400Hz a 410Hz. Takový zvuk v normálních podmínkách nevznikne, obě naše uši slyší tedy frekvenčně přibližně stejný signál. Mozek respektive, mozkové hemisféry vyhodnotily tento nezvyklý vjem tak, že jednotlivé frekvence při porovnávání od sebe odečetly a mozek reagoval jen na rozdíl těchto signálů, což bylo v tomto případě 10Hz. Pokud víme při jaké činnosti je určitá frekvence v rozsahu 0,1 - 16Hz aktivní, můžeme mozku tuto frekvenci vnutit a dosáhnou toho, aby mozek reagoval podle toho, co tato frekvence představuje. První stopa 10Hz, upravená principem DOVE, působí prakticky celou dobu nahrávky, jen začátek a konec je během 20s utlumen k nule. Nosná vlna této frekvence je 440Hz, komorní "A".
Druhá stopa je upravená amplitudově a to tak, že amplituda stoupá od nuly do maxima při frekvencí 10Hz, 10x za sekundu. Zde je využit princip dvou ladiček, rozezníme-li jednu ladičku a vedle postavíme druhou, po krátké době i tato druhá ladička bude znít stejným tónem. Posloucháme-li takový signál, mozek se chová jako druhá ladička a po krátké době, asi 5 minut, rezonuje ve stejné frekvenci. Druhá stopa je upravená stejným způsobem jako u první stopy. Nosná vlna je šum.
Proč frekvence 10Hz? Jak se při této frekvenci mozek chová? Při mozkové frekvenci 10Hz se ve zvýšené míře uvolňuje serotonin, který se v centrálním nervovém systému účastní především procesů, které se podílejí na vzniku nálad. Jeho nedostatek způsobuje snížení přenosu nervových vzruchů, čímž se snižuje nálada, člověk upadá do deprese, projevuje se podrážděně až agresivně a špatně spí. Při 10Hz se aktivuje bdělost, především zásluhou zvýšení hladiny norepinefrinu, který se chová jako hormon stresu a ovlivňuje části lidského mozku, kde vznikají impulsy pozornosti. Zároveň se sníží hladina melatoninu, což je hormon produkovaný epifýzou, nadvěskem mozkovým. Epifýza je součást mezimozku, také známá jako šišinka. Tento hormon patří do skupiny inhibičních, utlumujících, odbourává bolesti hlavy, zrychluje čtení a působí blahodárně na paměť. Utlumí však i sexuální aktivitu.
Stejný postup jako v prvních dvou případech je i při vytváření dalších stop, stopy 3 a 4. Frekvence však není 10Hz, ale 7,83Hz a nazývá se Schumann rezonance a je to frekvence magnetického pole Země. Způsobuje uklidnění, duševní uvolnění, aktivuje paměť. Vlivem zvýšené činnosti hypofýzi dochází k uvolňování růstového hormonu, k vytváření svalové hmoty, posiluje učení a je patrný i efekt omlazení. Nosné frekvence těchto stop jsou odvozeny od základních tónů a šumu různého zabarvení.

Pohyblivé frekvence:
Stejný postup jako v předcházejících případech je i při vytváření dalších stop, stopy 5 a 6. Mozková frekvence se však pohybuje v rozmezí, které je charakteristické pro určitou činnost a je u každé nahrávky jiná a podporuje cíl, který chceme dosáhnout. Nosné frekvence těchto stop jsou odvozeny od základních tónů a šumu různého zabarvení.

Sugestivní podprahová sdělení:
Sedmá stopa je velmi důležitá a vychází z principů hypnózy, vyřešená technicky, tedy bez účasti kvalifikovaného pracovníka. Jsou to holé věty v první osobě s jednoznačným zaměřením na splnění daného cíle. Tato sdělení jsou namluvena počítačem s naprosto stejnou hlasitostí a rychlostí a jsou pro naše podvědomí na maximální možné srozumitelnosti. Na rozdíl od hypnózy, kde fungují vědomé kontrolní mechanismy, chránící před realizací nebezpečných a kriminálních skutků, u podprahové sugesce jsou všechny kontrolní mechanismy vyřazeny z činnosti a my aniž si to uvědomujeme, konáme podle sugestivních sdělení. Z těchto důvodů by měla podprahová nahrávka pocházet z důvěryhodného zdroje. Na tato sdělení je opět namodulována frekvence 2Hz - regenerace nervové soustavy.

Zvuková kulisa:
Poslední osmá stopa je v podstatě maskovací je to většinou hudba nebo zvuky přírody. Hlasitost této stopy je prioritní a ostatní stopy v ní téměř zanikají, jsou však při zvýšené pozornosti slyšitelné. Podvědomí však brilantně rozpozná obsah podprahové nahrávky a ovlivňuje mozek o poznatky, které získalo z této nahrávky. I na tuto zvukovou kulisu je namodulována frekvence 1Hz, pocit pohody, harmonie a rovnováha. Tato stopa sama o sobě má relaxační účinky a zde je možné vyřknou pravidlo HUDBA LÉČÍ.

Nahrávka je pořízena ve formátu .wav a je sloučena do formátu .mp3. Toto sloučení nemá na kvalitu nahrávky žádný vliv, avšak velikost souboru se 10x zmenší. Přesto velikost 30.minut audio nahrávky ve formátu .mp3 je asi 30MB.
Kvalitní podprahová audio nahrávka je především technický problém. Mimo stálých stop 10Hz a 7.83Hz obsahuje nahrávka další stopy, které podporují realizaci vybraného cíle. Žádná frekvence není náhodně vybraná, existuje seznam frekvencí naměřených na mozku při určité lidské činnosti. Mozkové frekvence navozují pouze vhodné stavy, ale ke splnění určitého cíle jsou určena podprahová sugestivní sdělení. Podprahová sugestivní sdělení jsou zásadně pozitivní holé věty, charakterizující vybraný cíl. Jedná se zpravidla o 5 vět, neustále se opakujících v rozmezí 4 sekund. Pozitivní musí být proto, že je pravidlo – předkládáme-li mozku pozitivní zprávy budeme se chovat pozitivně, předkládáme-li mozku negativní zprávy budeme se chovat negativně. Podvědomí nezkoumá zda je pro nás něco výhodné nebo není a proto jsou sugestivní podprahová sdělení velmi důležitá, aby celá nahrávka ve svém výsledku nebyla kontraproduktivní.
Nahrávka sloučená do formátu mp3. má naprosto stejný zvuk jako v surovém stavu, ale po sloučení je téměř nemožné určit co je v nahrávce opravdu obsaženo. Ve formátu mp3 je možné měnit pouze celkovou hlasitost, nikoliv obsah jednotlivých stop.

 

Kolísek /senior/.

www.interierkm.cz/r.html

Autor: Miroslav Kolísek | úterý 23.3.2010 17:34 | karma článku: 16,31 | přečteno: 4759x
  • Další články autora

Miroslav Kolísek

Rentiér.

Máte nějaké peníze na účtech, nebo ve strožoku ? Chcete je nějakým způsobem zhodnotit ? Pak máte v podstatě dvě základní možnosti.

2.6.2017 v 14:46 | Karma: 12,13 | Přečteno: 718x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Koloidní stříbro - přírodní antibiotikum.

Nejste zdravotně v pořádku ? Zkuste koloidní stříbro Koloidní stříbro je širokospektrálním přírodním antibiotikem, které nejenže nemá negativní dopad na organismus, ale umí dokonce regenerovat tkáně.

22.3.2016 v 19:00 | Karma: 8,07 | Přečteno: 675x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Přírodní antibiotikum - koloidní stříbro.

Nejste zdravotně v pořádku ? Zkuste koloidní stříbro Koloidní stříbro je širokospektrálním přírodním antibiotikem, které nejenže nemá negativní dopad na organismus, ale umí dokonce regenerovat tkáně.

22.3.2016 v 17:11 | Karma: 11,35 | Přečteno: 885x | Diskuse| Věda

Miroslav Kolísek

Jak zjistit, jak na tom jsme ?

Neexistují nevyléčitelné nemoci, jen nevíme jak je léčit a mnohdy ani nemáme tušení, že nějakou nemoc máme. Řada tělesných nedostatků nebolí, pokud jsou v ranném stádiu a až propuknou je již z pravidla pozdě.

7.7.2015 v 0:00 | Karma: 6,77 | Přečteno: 325x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Obchod s Čínou...

Není to tak dlouho co prezident Zeman navštívil čínskou lidovou republiku a sním byla i řada podnikatelů chtivých obchodovat s touto zemí. Nevím jak dalece má Čína zájem od nás odebírat nějaké výrobky, protože v Číně se vyrábí kde co, každopádně hledá spíše odbytiště pro svou výrobu.

24.2.2015 v 10:05 | Karma: 7,62 | Přečteno: 603x | Diskuse| Věda

Miroslav Kolísek

Dýcháním ke zdraví...

Začalo to Endogenním dýcháním... V knize "Medicína třetího tisíciletí" se tvrdí, že endogenní dýchání může ovlivnit Váš život. Kniha je postavena na poznatcích jak způsob dýchání ovlivňuje pochody v organismu.K provozování endogenního dýchání je doporučen patentovaný trenažér. Jedná se však o dlouhodobý proces a výsledky nejsou při krátkodobém použití patrné.

13.2.2015 v 10:33 | Karma: 10,33 | Přečteno: 832x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Bylo by to na Nobelovku ?

Jedna věc je teorie a druhá praxe...Moje články jsou do jisté míry kontroverzní a v diskuzích jsem byl Hitler, Stalin, manipulátor i archanděl Gabriel a měli by mne zavřit. To k čemu se chci nyní vyjádřit je opět diskutabilní i když existuje řada podkladů, které potvrzují správnost pokusů, které jsem provedl a provádím, především na sobě.

24.10.2014 v 14:54 | Karma: 6,84 | Přečteno: 610x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Dýcháním ke zdraví.

Pokud chceme pochopit proč někteří lidé mají dobré zdraví, je třeba hledat mezi těmi, kteří se dožívají vysokého věku. Na zemi existují tři oblasti, které jsou známy množstvím osob, dožívajících se ve zdraví 100 let. Na Kavkazu v oblasti Dagestánu a Abcházie, Pakistán oblast Himaláje a v jižním Ekvádoru.

14.5.2014 v 14:22 | Karma: 7,85 | Přečteno: 476x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Ví se to?

Zabývám se působením audio signálů na lidské podvědomí řadu let a přestože naše podvědomá mysl řídí asi 90% našich činností, mnohé pochody jsou v oblasti teorie a dohadů. Nicméně se dá vypozorovat jak podvědomí reaguje na určité podněty a tedy do jisté míry nám dává šanci ovlivnit naše konání, které je za normálních okolností mimo naše možnosti.

14.6.2013 v 13:02 | Karma: 11,84 | Přečteno: 654x | Diskuse| Věda

Miroslav Kolísek

Ví se to ?

Zabývám se působením audio signálů na lidské podvědomí řadu let a přestože naše podvědomá mysl řídí asi 90% našich činností, mnohé pochody jsou v oblasti teorie a dohadů. Nicméně se dá vypozorovat jak podvědomí reaguje na určité podněty a tedy do jisté míry nám dává šanci ovlivnit naše konání, které je za normálních okolností mimo naše možnosti.

14.6.2013 v 11:37 | Karma: 7,91 | Přečteno: 549x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Unikátní léčení frekvencemi.

Royal Raimond Rife, byl špičkový vědec a mikrobiolog minulého století. Provedl desítky tisíc pokusů, demonstroval výsledky zkoumaných léčivých frekvencí s pozitivními těžko uvěřitelnými výsledky.

14.3.2013 v 14:39 | Karma: 21,18 | Přečteno: 3135x | Diskuse| Věda

Miroslav Kolísek

Zdraví, rezonance, léčení.

Ve fyzice je rezonance definována jako proces, kterým probíhá přenos energie mezi dvěma vibrujícími systémy, které oscilují na podobných vibračních frekvencích (zdrojový a rezonující systém), jehož výsledkem je nárůst vibrační amplitudy rezonujícího systému. V případě, že frekvence rezonujícího systému je přesně rovna frekvenci zdrojového systému, amplituda vibrací rezonujícího systému vzroste na vysokou charakteristickou hodnotu.

29.12.2012 v 13:56 | Karma: 8,94 | Přečteno: 871x | Diskuse| Osobní

Miroslav Kolísek

Je možné s námi manipulovat?

Výzkumníci z NASA provedli před léty experiment na testování fyziologického a psychologického účinku prostorové dezorientace, jaký mohou pociťovat kosmonauti při delším čase stráveném v beztížném prostoru.

11.5.2012 v 14:56 | Karma: 10,78 | Přečteno: 1076x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Zprofanované MLM a nejen to.

Systém network marketinku MLM je povětšinou známý jako pyramida nebo letedlo a nedůvěra v tento finanční systém je v našem prostředí enormní, protože v naší zemi se začínajícím rádoby kapitalismem, je živná půda pro podvody a mnozí sní o americkém snu snadného zbohatnutí.

18.11.2011 v 15:48 | Karma: 9,72 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Tajemství network marketingu.

Network marketing či Muliti Level Marketing MLM, často zatracovaný finanční systém, který se ale učí na Harvard University, nejprestižnější škole světa, která tento titul získala mezi 17000 zúčastněnými školami. Karlova Univerzita v Praze skončila na čtyřstém místě a to je nepochybně úspěch. MLM je propracovaný systém a jako většina dobrých věcí láká nekalé živly k zneužití a to se v mnoha případech děje. MLM se často přisuzují názvy pyramida nebo letadlo, ale ty použije jen ten, kdo princip MLM nezná.

12.9.2011 v 16:22 | Karma: 7,47 | Přečteno: 947x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Napij se synečku napij, ale kvalitní vody...

Lidské tělo je z převážné části voda. Voda je život a našim zájmem by mělo být, abychom pili vodu co nejkvalitnější a protože voda má tendenci svoje vlastnosti přenášet a pitím energeticky mrtvé vody, kterou zpravidla nakupujeme v obchodech, kazíme vodu našeho vlastního těla.

9.8.2011 v 20:35 | Karma: 14,02 | Přečteno: 1760x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Dýchám, dýcháš, dýcháme…

Můžete dýchat endogenně nebo jako velryba, těmito postupy můžete změnit kladným směrem svůj fyzický, ale psychický stav.

24.5.2011 v 13:30 | Karma: 11,95 | Přečteno: 1995x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Atomová voda, metla na kyslíkové radikály.

Tento systém používá kompaktní elektrolyzér a generuje HHO plyn, který probublává do pitné vody. Deionizovaná voda moderním postupem eliminuje volné kyslíkové radikály v našem těle.

15.4.2011 v 16:30 | Karma: 12,20 | Přečteno: 1542x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Vyléčí endogenní dýchání každou nemoc?

Pokusím se posoudit endogenní dýchání očima laika a spíše poukázat na možnosti, které je lze ověřit bez použití složitých přístrojů.

10.3.2011 v 18:47 | Karma: 25,49 | Přečteno: 9381x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Kolísek

Můžeme o délce svého života rozhodnout sami?

Pokud chceme pochopit proč někteří lidé mají dobré zdraví, je třeba hledat mezi těmi, kteří se dožívají vysokého věku. Na zemí existují tři oblasti, které jsou známy množstvím osob, dožívajících se ve zdraví 100 let.

3.2.2011 v 20:14 | Karma: 17,08 | Přečteno: 1488x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x
Nestandardní postupy a neobvyklé přístroje pro zlepšení zdraví a spokojenosti.
www.regenclub.cz